Bedrijfsadvies

De adviseurs van VBO accountancy staan naast de ondernemer in een steeds complexere economie, vol met uitdagingen, die zich verwacht maar ook onverwacht voordoen…

Accountancy

Bedrijfsadvies

Belastingadvies

Personeel

Bedrijfsadvies 

Ondernemen is inspelen op ontwikkelingen in een steeds complexere economie,
vol met uitdagingen die zich verwacht maar vaak ook onverwacht voordoen.

Als ondernemer zul je op een gegeven moment te maken krijgen met uitdagingen waar je zelf het antwoord niet direct op weet.
De adviseurs van VBO Accountancy staan dan voor je klaar, met passie voor ondernemen en kennis van zaken stellen zij jouw belangen voorop.

Onze adviseurs helpen jou als ondernemer grip te krijgen op de zaken die nu nog blijven liggen. Met als resultaat: meer controle over je bedrijf en de bedrijfsresultaten verbeteren!

Daarnaast heeft VBO Accountancy ruime ervaring in de begeleiding van aan- en verkoop van bedrijven en bedrijfspanden. VBO Accountancy heeft veel kennis van én een groot netwerk in verschillende branches, als banken, pensioenadviseurs, advocaten en notarissen.

Zoek jij een adviseur die luistert naar je vraag, die iets toevoegt aan jouw kennis en expertise? Stel je het op prijs wanneer een adviseur een spiegel voorhoudt, tegenwind kan bieden en jouw blik verruimt? Kortom een echte sparringspartner? Voor een, uiteraard gratis, kennismakingsgesprek neem je vrijblijvend contact op met Renko van Bodegraven,
via het contactformulier of per telefoon.

Waardebepaling

 

Sta je op het punt van de koop of verkoop van een onderneming? Dan is inzicht in de waarde van het bedrijf essentieel. De waarde van een onderneming gaat verder dan cijfers alleen, denk daarbij waardebepalende elementen als markt- en concurrentiepositie van de onderneming, schaalvoordelen, interne organisatie en zelfstandigheid van jouw onderneming.

Financieel advies

Ondernemen betekent in veel gevallen investeren. Maar voor je de investering doet, wil je weten wat deze oplevert en wat de terugverdientijd ervan is. VBO Accountancy onderzoekt samen met jou of de voorgenomen investering aansluit op jouw ondernemingsplan, toekomstverwachting en ambities.

Daarbij wordt rekening gehouden met de resultaten en ontwikkeling van de onderneming, maar ook met zaken waarop jij als ondernemer weinig tot geen invloed heeft, zoals brancheontwikkelingen en de economie. Wanneer je besluit om de investering te doen, analyseren de professionals van VBO Accountancy welke financiële ruimte binnen jouw bedrijf bestaat en welke alternatieve financieringsvormen en –bronnen eventueel beschikbaar zijn.

Rechtsvormen

Als ondernemer moet je een rechtsvorm kiezen. VBO accountancy adviseert graag bij het maken van jouw keuze. Wij kijken hierbij wat het beste bij jou past als ondernemer en organisatie. Hierbij worden de volgende onderwerpen besproken; 

  • In hoeverre wil je privé aansprakelijk zijn voor de ondernemersschulden;
  • Ga je een samenwerking met derden aan;
  • Welke rechtsvorm is belastingtechnisch voordelig.  

 

Wanneer onze adviseur samen met jou deze onderwerpen besproken hebben, wordt de juiste rechtsvorm gekozen.  

 

De meest voorkomende rechtsvormen in Nederland:

Eenmanszaak

Vennootschap Onder Firma (VOF)

Besloten Vennootschap (BV)

Bekijk hier wat de rechtsvormen inhouden en welke vorm het beste bij jou past.

(Her)structurering

Is de huidige rechtsvorm van jouw onderneming nog wel de juiste? De rechtsvorm waarin je onderneemt past wellicht niet meer bij de omvang van de onderneming, wellicht zonder dat je je dit realiseert. 

De aanleiding van een herstructurering kan verschillend zijn. Dit kunnen fiscale motieven zijn, maar ook met name groei of krimp van de onderneming spelen een belangrijke rol. Je wilt een eenmanszaak omzetten naar een B.V. of juist terugkeren van B.V. naar een eenmanszaak. Vaak speelt de uitstraling naar de buitenwereld mee voor een andere rechtsvorm. De risico’s voor aansprakelijkheid voor je privévermogen of de voorbereiding op een bedrijfsopvolging kunnen ook de aanzet geven voor een herstructurering.

De adviseurs van VBO Accountancy staan je graag bij in het optimaal adviseren van een herstructurering. Zij kunnen iedere complexe herstructurering formeel vormgeven en waar nodig begeleiden bij de organisatorische veranderingen van de nieuwe structuur.

 

Bedrijfsopvolging

Op enig moment krijgt elke ondernemer met bedrijfsopvolging te maken. Wie wordt de opvolger van het (familie)bedrijf? Wij begrijpen dat bedrijfsopvolging niet alleen een zakelijk proces is, maar ook een emotioneel proces. De adviseurs van VBO Accountancy hebben ruime ervaring om jou bij het proces te begeleiden naar een succesvolle overdracht naar de opvolger. 

Bekijk hier welke stappen belangrijk zijn bij bedrijfsopvolging door familie.

Aan en/of verkoop onderneming

De aan- en verkoop van een onderneming is een heel proces met een aanzienlijke financiële, operationele maar ook emotionele impact. Wij weten vanuit onze ervaring dat begeleiding en advisering in een overname of verkooptraject nodig is. VBO Accountancy heeft succesvolle aan- en verkooptrajecten voor ondernemers begeleid. Onze adviseur voert namens jou de regie in het traject. Samen zorgen wij ervoor dat de aan- en verkoop zorgvuldig tot een succesvol resultaat leidt.

Bekijk hier welke 6 stappen je moet volgen bij de verkoop van je bedrijf.

Bedrijf starten

Door de jaren heen heeft VBO Accountancy heel wat beginnende ondernemers aan een goede start geholpen. Een goed ondernemingsplan, weloverwogen keuzes en een goede uitvoering van allerlei praktische zaken hebben directe invloed op het succes van jouw bedrijf. Je kunt maar één keer starten. Met advies en begeleiding van VBO Accountancy doe je dat goed.

Bekijk hier welke 10 stappen belangrijk zijn om een bedrijf te starten. 

Ondernemingsplan

Als startende ondernemer heb je wensen, verwachtingen en plannen. Die leg je vast in jouw ondernemingsplan. VBO Accountancy biedt u daarin advies en begeleiding. Vervolgens gaan we na welke verwachtingen reëel zijn, hoe je die kunt realiseren. Hierbij hoort ook een meerjarenprognose. Op basis van het plan en de prognose kunnen wij ook een financieringsplan voor de bank opstellen. En dat is niet waar onze ondersteuning stopt. Indien gewenst gaan wij met jou mee naar de bank of financieringsinstelling om het financiële plan te bespreken.

Bekijk hier hoe je een ondernemingsplan maakt en doe de ondernemersvaardigheden test.

Ondernemersadvies

Je hebt besloten een bedrijf te starten of een bestaande onderneming over te nemen. Dat brengt allerlei afwegingen met zich mee. Hoe sluit deze nieuwe stap, het ondernemerschap, aan op jouw persoonlijke financiële situatie? Met welke risico’s dien je rekening te houden en hoe kun je je hier eventueel tegen verzekeren? En welke rechtsvorm moet de onderneming eigenlijk krijgen? Met de kennis van VBO Accountancy op fiscaal, financieel en juridisch gebied ben jij verzekerd van een gedegen plan en verantwoorde keuzes.

Praktische zaken

Bij het starten van een bedrijf komen heel wat praktische zaken kijken. Wij van VBO Accountancy kennen de route die je als starter moet afleggen. Wij begeleiden jou bij je inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) en het aanmelden bij de Belastingdienst. Mogelijk heb je voor het uitoefenen van de onderneming een vergunning nodig of is het verstandig bepaalde verzekeringen af te sluiten. Wellicht heb je recht op subsidie? Wij zoeken het voor jou uit.

Blijvende ondersteuning

Ook na de start van je bedrijf staan de professionals van VBO Accountancy voor je klaar. Denk hierbij aan diensten op het gebied van administratie, salarisadministratie, belasting, online boekhouding en jaarrekeningen, maar ook onze deskundige adviezen en ondersteuning. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe koers wilt varen, je ambities uitbreidt of jouw bedrijf wilt doen groeien.