Over ons

Cijfers over het verleden vertalen we in adviezen voor de toekomst.

Persoonlijk

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. 

Verlengstuk

We gaan verder dan cijfers alleen, noemen we dat.

Thuis in alle branches

Van de bouw tot de zorg, van food tot elektrotechniek en van vastgoed tot ICT.

Over ons

Als ondernemer heb je geen invloed op het verleden, maar wél op de toekomst. Daarom is VBO Accountancy het accountantskantoor dat vooruit kijkt. Cijfers over het verleden vertalen we in adviezen voor de toekomst. 

Van strak in het pak houden we niet bij VBO Accountancy. Onze adviseurs en accountants zijn echte doeners: makkelijk benaderbaar, altijd bereikbaar én uiterst professioneel tegelijk. Niet voor niets zijn we het verlengstuk van tweehonderd opdrachtgevers in heel Nederland. Van Amsterdam tot Maastricht en met ‘ons’ Kampen als episch centrum. We zijn thuis in alle branches. Van de bouw tot de zorg, van food tot elektrotechniek en van vastgoed tot ICT.

Wij zijn gek op cijfers, maar begrijpen ook dat jij als opdrachtgever andere interesses hebben. Daarom schrijven we geen ellenlange rapporten of analyses. Cijfers presenteren we liever in handige en overzichtelijke dashboards. Ondernemers beschikken daarmee over onmisbare informatie voor het besturen van hun onderneming.

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk, maar vragen niet van onze klanten om voor elk wissewasje bij ons langs te komen. Zo kan jij als ondernemer je focussen op de dagelijkse praktijk.  We investeren voortdurend in de meest moderne hulpmiddelen, waaronder onze mobiele app die eenvoudig toegang geeft tot al jouw financiële informatie. Handtekening nodig onder de jaarstukken? Ook dat regelen we natuurlijk digitaal!

VBO Accountancy ziet zichzelf als verlengstuk van de ondernemer. We gaan verder dan cijfers alleen, noemen we dat. Onze ervaren medewerkers nemen onder andere de volledige financiële administratie uit handen, begeleiden overnames, fungeren als sparringpartner en bieden te allen tijde dienstverlening waarop u kunt terugvallen. We zijn ervan overtuigd dat we met onze kennis, ervaring én nuchtere aanpak ondernemers voortdurend op weg helpen naar de dag van morgen.

Persoonlijk advies

Uw sparringpartners

Renko van Bodegraven – Eigenaar en bedrijfsadvies 

‘Ga verder dan cijfers alleen’

“Als bedrijfsadviseur ondersteun ik ondernemers bij bedrijfsgroei. Daarbij kijk ik verder dan cijfers. Hoe leg je zaken bijvoorbeeld vast en hoe dek je risico’s af? Kortom, ik ben een sparringpartner bij overnames, fusies, nieuwe bedrijfsmatige ontwikkelingen, ondernemingsplannen en de start van bedrijven. Ten slotte treed ik voor onze opdrachtgevers geregeld op als gesprekspartner bij externe instanties, zoals bij financieringsaanvragen.”

Ard Opgelder – Accountant en fiscaal advies

“Soms leer je meer van een bedrijfsbezoek dan door alleen naar de cijfers te kijken.”

Bij VBO Accountancy waardeer ik de diversiteit van het werk als accountant. In de afgelopen jaren heb ik de groei van het bedrijf mogen ervaren. Mijn focus ligt op het samenstellen van jaarrekeningen, maar daaruit vloeien diverse taken voort, zoals het verstrekken van fiscaal en bedrijfsadvies. Het persoonlijke contact met ondernemers vind ik waardevol. Maandelijks of per kwartaal bezoek ik klanten op locatie om de administratie door te nemen en te sparren. Het kennen van een bedrijf is essentieel. Soms leer je meer van een bedrijfsbezoek dan door alleen naar de cijfers te kijken. In mijn vrije tijd geniet ik van watersport en breng ik weekenden graag op de boot door, van de Waddeneilanden tot Maastricht.

John Jonker – Assistent-Accountant

“Wij voeren gesprekken op een gelijkwaardig niveau en dat is denk ik onze kracht.”

Ik ben via een stage bij een accountantskantoor in Dronten de accountancywereld ingerold en werk nu al zo’n 12 jaar met veel plezier bij VBO Accountancy als assistent accountant. De informele sfeer binnen ons team spreekt mij aan, en het feit dat we gesprekken op een gelijkwaardig niveau voeren wordt door onze klanten enorm gewaardeerd. Samen met mijn collega’s richt ik me op taken zoals jaarrekeningen, belastingaangiftes en adviesgesprekken. Het analyseren van cijfers, sturen op de toekomst en het contact met ondernemers maken mijn werk boeiend. Onze prettige omgang met elkaar draagt bij aan een fijne werkomgeving. Na een dag waarin ik ondernemers heb kunnen ondersteunen, duik ik graag in mijn grootste hobby en passie: korfbal. Ik ben zelfs trainer geworden, en aan deze sport besteed ik veel tijd en energie.

Jan Bettink – RA 

‘Accountancy is puur mensenwerk’

‘Als accountant ben ik eigenlijk helemaal niet zo met cijfertjes bezig’, vertelt Jan Bettink (RA). ‘Ik ben meer een soort klankbord voor de ondernemer’, grapt hij. Kortom: een adviseur die de ondernemer bijstaat bij zijn bedrijfsvoering. ‘Natuurlijk heb je voor goede advisering betrouwbare cijfers nodig, maar daarna begint mijn werk pas echt. Want cijfers zeggen vooral iets over het verleden, niet over de toekomst. En juist aan die toekomst wil ik met de ondernemer graag werken; daar ligt mijn meerwaarde.’

 

Richard van Heerde – Salarisadministrateur en app-beheerder

“Denkt men dat iets niet kan? Dan vind ik het extra leuk om een manier te vinden waardoor het wel kan.”

Ik ben 14 jaar werkzaam bij VBO Accountancy, waar ik verantwoordelijk ben voor de salarisadministratie, app-beheer en de ontwikkeling van automatisering. Mijn focus ligt op het bieden van ondersteuning aan klanten, met bijvoorbeeld een klantenportaal. Verder monitor en verwerk ik de financiële administratie van diverse klanten. Is de klant blij dan ben ik dat ook want klant tevredenheid staat bij mij centraal!

Peter Born – P&O zaken 

“De lol en de energie die je samen hebt, maakt je als team krachtig en laat je ’s ochtends met plezier opstaan.”

Bij VBO Accountancy ben ik verantwoordelijk voor P&O-zaken, waarbij ik bedrijven adviseer en ondersteun op het gebied van salaris- en personeelsadministratie. Mijn werk biedt een mooie mix van cijfers en ICT, wat elke dag uniek maakt. De dynamiek van loonadministratie spreekt me aan; ik analyseer wettelijke kaders, stem af op bedrijfsbehoeften en leg nauwkeurig regels en uitzonderingen vast. Het leuke aan P&O is de diversiteit en het zoeken naar groei en ontwikkeling bij anderen. Het is essentieel om zowel je eigen krachten te ontwikkelen als collega’s de kans te bieden van jouw kracht te profiteren. De positieve sfeer en ruimte voor ontwikkeling bij VBO Accountancy maken elke werkdag plezierig.

 

Gerco van Dam – Assistent-Accountant

“De klant komt op de 1e plaats.”

Ik ben sinds 1988 werkzaam in de accountancy business als assistent-accountant en werk sinds een jaar bij VBO Accountancy. Het bevalt mij hier uitstekend en dat komt mede door de omgang met de andere collega’s, het veelvuldige klantencontact en de laagdrempeligheid die het kantoor uitstraalt en wat ook door de klanten enorm op prijs gesteld wordt. Ik heb geen van 8.00 tot 17.00 mentaliteit en stel mij in dienst van de klant, want die komt op de 1e plaats.

Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het samenstellen van jaarrekeningen, het verzorgen van aangiften vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en omzetbelasting, het samenstellen van tussentijdse cijfers en het geven van advies aan de klanten.

In mijn vrije tijd kijk ik voornamelijk voetbal en andere sporten op televisie en lees ik graag boeken.

 

Astrid van ’t Hoenderdaal – Administratie

“De afwisseling in mijn werk vind ik heel leuk.”

Ik begon mijn carrière als administratief medewerker na mijn studie, maar na enkele jaren maakte ik de overstap naar de thuiszorg, die niet helemaal bij me paste. Dankzij mijn netwerk kwam ik bij VBO Accountancy terecht, waar ik vanaf 2007 met plezier de administratie voor diverse bedrijven verzorg. De variatie in mijn werk, van horeca- tot bouwbedrijven en van zzp’ers tot grote ondernemingen, houdt me scherp en stimuleert mijn voortdurende ontwikkeling. Ik ga regelmatig naar klanten toe voor persoonlijk contact, wat ik erg waardeer. Naast mijn administratieve taken ben ik betrokken bij diverse andere aspecten binnen VBO Accountancy, van het beantwoorden van telefoontjes tot het ophangen van slingers bij collega’s. Als bedrijf hebben we ons sterk ontwikkeld, met een focus op digitalisering voor de toekomst. Mijn werkweek is flexibel, en in mijn vrije tijd geniet ik van vrijwilligerswerk bij de voetbalvereniging, joggen en wandelen.

Simon Vrieswijk – Accountant

“Door gebruik te
maken van geautomatiseerde processen bied ik ondersteuning aan relaties met advies .”

Sinds januari 2024 ben ik werkzaam als accountant bij VBO. Ik ben enthousiast over de efficiënte
communicatiestructuur binnen de organisatie en de directe verbinding met relaties. Door gebruik te
maken van geautomatiseerde processen bied ik ondersteuning aan relaties met advies en verzorg ik
de (standaard) jaarrekeningen.

Werken bij VBO accountancy?

Bekijk het overzicht openstaande vacatures.

 

Relaties aan het woord

Van strak in het pak houden we niet bij VBO Accountancy. Onze adviseurs en accountants zijn echte doeners: makkelijk benaderbaar, altijd bereikbaar én uiterst professioneel tegelijk. Niet voor niets zijn we het verlengstuk voor tweehonderd opdrachtgevers in heel Nederland. Van Amsterdam tot Maastricht en met ‘ons’ Kampen als episch centrum. We zijn thuis in alle branches. Van de bouw tot de zorg, van food tot elektrotechniek, van vastgoed tot ICT