Over ons

Cijfers over het verleden vertalen we in adviezen voor de toekomst.

Persoonlijk

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. 

Verlengstuk

We gaan verder dan cijfers alleen, noemen we dat.

Thuis in alle branches

Van de bouw tot de zorg, van food tot elektrotechniek en van vastgoed tot ICT.

Over ons

Als ondernemer heb je geen invloed op het verleden, maar wél op de toekomst. Daarom is VBO Accountancy het accountantskantoor dat vooruit kijkt. Cijfers over het verleden vertalen we in adviezen voor de toekomst. 

Van strak in het pak houden we niet bij VBO Accountancy. Onze adviseurs en accountants zijn echte doeners: makkelijk benaderbaar, altijd bereikbaar én uiterst professioneel tegelijk. Niet voor niets zijn we het verlengstuk van tweehonderd opdrachtgevers in heel Nederland. Van Amsterdam tot Maastricht en met ‘ons’ Kampen als episch centrum. We zijn thuis in alle branches. Van de bouw tot de zorg, van food tot elektrotechniek en van vastgoed tot ICT.

Wij zijn gek op cijfers, maar begrijpen ook dat jij als opdrachtgever andere interesses hebben. Daarom schrijven we geen ellenlange rapporten of analyses. Cijfers presenteren we liever in handige en overzichtelijke dashboards. Ondernemers beschikken daarmee over onmisbare informatie voor het besturen van hun onderneming.

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk, maar vragen niet van onze klanten om voor elk wissewasje bij ons langs te komen. Zo kan jij als ondernemer je focussen op de dagelijkse praktijk.  We investeren voortdurend in de meest moderne hulpmiddelen, waaronder onze mobiele app die eenvoudig toegang geeft tot al jouw financiële informatie. Handtekening nodig onder de jaarstukken? Ook dat regelen we natuurlijk digitaal!

VBO Accountancy ziet zichzelf als verlengstuk van de ondernemer. We gaan verder dan cijfers alleen, noemen we dat. Onze ervaren medewerkers nemen onder andere de volledige financiële administratie uit handen, begeleiden overnames, fungeren als sparringpartner en bieden te allen tijde dienstverlening waarop u kunt terugvallen. We zijn ervan overtuigd dat we met onze kennis, ervaring én nuchtere aanpak ondernemers voortdurend op weg helpen naar de dag van morgen.

Persoonlijk advies

Uw sparringpartners

Renko van Bodegraven – Eigenaar en bedrijfsadvies 

‘Ga verder dan cijfers alleen’

“Als bedrijfsadviseur ondersteun ik ondernemers bij bedrijfsgroei. Daarbij kijk ik verder dan cijfers. Hoe leg je zaken bijvoorbeeld vast en hoe dek je risico’s af? Kortom, ik ben een sparringpartner bij overnames, fusies, nieuwe bedrijfsmatige ontwikkelingen, ondernemingsplannen en de start van bedrijven. Ten slotte treed ik voor onze opdrachtgevers geregeld op als gesprekspartner bij externe instanties, zoals bij financieringsaanvragen.”

Ard Opgelder – Accountant en fiscaal advies

“Soms leer je meer van een bedrijfsbezoek dan door alleen naar de cijfers te kijken.”

De diversiteit maakt het werken als accountant binnen VBO Accountancy zo leuk. De afgelopen jaren heb ik met het bedrijf mee kunnen groeien. De laagdrempelige en informele werksfeer past goed bij mij als persoon die graag werkt met een praktische benadering. Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het samenstellen van de jaarrekeningen, maar vandaaruit vloeien nog allerlei andere werkzaamheden voort, zoals fiscaal- en bedrijfsadvies geven, besprekingen, de fiscale structuur enz. Het zijn niet alleen de cijfers waar ik mij mee bezig houd, maar ik heb ook regelmatig gesprekken met ondernemers. Dat persoonlijke contact vind ik erg leuk en waardevol. Elk mens is anders, dus ook elke klant is anders. Eén keer per maand of per kwartaal ga ik naar klanten toe om daar op locatie de administratie door te nemen, te sparren of waar nodig wat bij te sturen.

Het liefst doe ik elke jaarbespreking bij de klant op kantoor om feeling te krijgen met het bedrijf. Vaak kan ik daar veel informatie uithalen en zien wat er achter de cijfers schuilgaat. Zo kijk ik naar gedane investeringen of hoe een productieproces verloopt. Dat is voor mij wel één van de leuke dingen. Soms leer je meer van een bedrijfsbezoek dan door alleen naar de cijfers te kijken. Je leert op die manier de bedrijfscultuur kennen en ziet wat er daadwerkelijk gebeurt. Het kennen van een bedrijf is belangrijk voor ons. Je moet weten wat er speelt om de cijfers goed te kunnen interpreteren, maar het is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van een bedrijf. Bij grote bedrijven is er vaak een ontwikkeling gaande, doordat ze vaak elk kwartaal wel een grote investering doen.

Ik houd van de watersport en breng het weekend het liefst op de boot door. We varen graag door heel Nederland, van de Waddeneilanden tot Maastricht. In Kampen hebben we een mooie uitvalsbasis voor de watersport. Wij proberen elk weekend wel naar een leuk dorpje of stadje te varen en in de vakanties maken we wat langere vaartochten. Zodra je de touwen losgooit dan stap je in een andere wereld. Dat is echt een leuke hobby waar ook de rest van mijn gezin van houdt. Ik heb mijn vrouw dan ook ontmoet in de haven.

John Jonker – Assistent-Accountant

“Wij voeren gesprekken op een gelijkwaardig niveau en dat is denk ik onze kracht.”

Via een stage bij een accountantskantoor in Dronten ben ik de accountancywereld ingerold. Inmiddels ben ik ongeveer 9 jaar met veel plezier werkzaam bij VBO Accountancy als assistent accountant. Ik vind de informele sfeer heel prettig en ik merk dat onze klanten dat ook enorm waarderen. Wij voeren gesprekken op een gelijkwaardig niveau en dat is denk ik onze kracht. Het voelt voor mij goed om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

Samen met mijn collega’s Ard en Iris houd ik mij onder andere bezig met de jaarrekeningen, belastingaangiftes en adviesgesprekken. Tijdens een adviesgesprek bespreken wij bijvoorbeeld de tussentijdse cijfers met een ondernemer en kijken wij naar eventuele afwijkingen. Daarbij sturen wij toekomstgericht. Het onderzoeken van de cijfers, het sturen op de toekomst en de omgang met de ondernemers en mijn collega’s maakt mijn werk zo leuk. Onderling hebben wij een hele prettige omgang met elkaar. Ik ben iemand die van gezelligheid houdt en dat dus erg belangrijk vind.

Na een leuke werkdag waarin ik ondernemers ondersteuning heb kunnen bieden ga ik graag korfballen. Ik ben inmiddels ook trainer geworden. Korfbal is mijn grootste hobby en passie en daar besteed ik dan ook behoorlijk veel tijd en energie aan.

Jan Bettink – RA 

‘Accountancy is puur mensenwerk’

‘Als accountant ben ik eigenlijk helemaal niet zo met cijfertjes bezig’, vertelt Jan Bettink (RA). ‘Ik ben meer een soort klankbord voor de ondernemer’, grapt hij. Kortom: een adviseur die de ondernemer bijstaat bij zijn bedrijfsvoering. ‘Natuurlijk heb je voor goede advisering betrouwbare cijfers nodig, maar daarna begint mijn werk pas echt. Want cijfers zeggen vooral iets over het verleden, niet over de toekomst. En juist aan die toekomst wil ik met de ondernemer graag werken; daar ligt mijn meerwaarde.’

 

Richard van Heerde – Salarisadministrateur en ICT

“Denkt men dat iets niet kan? Dan vind ik het extra leuk om een manier te vinden waardoor het wel kan.”

Toen ik hier kwam stagelopen kreeg ik meteen al uitzicht op een baan. De open werksfeer vond ik heel prettig en inmiddels werk ik alweer 12 jaar bij VBO Accountancy. Naast de salarisadministratie houd ik mij ook bezig met automatisering, de ontwikkeling van software en overige ICT-gerelateerde zaken. Onze klanten maken bijvoorbeeld gebruik van een klantenportaal en wanneer ze ergens tegenaan lopen dan bied ik ze ondersteuning. Goed contact met onze klanten vind ik heel belangrijk. Wanneer ik een blije mail van een tevreden klant ontvang dan maakt dat mijn dag.

Mijn bureau staat tegenover dat van Peter. We werken veel samen. Peter houd zich veel bezig met de regelgeving en ik kijk dan weer hoe ik dat toe kan passen in de software. Denkt men dat iets niet kan? Juist dan vind ik het extra leuk om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn om het wel voor elkaar te krijgen.

Na een werkdag fiets ik lekker door Kampen naar huis en duik ik het liefst de wereld van de muziek in. Het maken van muziek of ernaar luisteren is echt mijn passie.

Mathijs Rensen – Assistent-Accountant

“Al vanaf het begin had ik het gevoel dat het een hele warme organisatie is en dat beeld dat klopte.”

Een half jaar geleden was ik op zoek naar een werkplek in combinatie met mijn studie accountancy op het Windesheim. Die werkplek heb ik gevonden. Inmiddels ben ik binnen VBO Accountancy drie dagen werkzaam als assistent accountant. Ik houd mij onder andere bezig met het samenstellen van jaarrekeningen en inkomsten- en vennootschapsbelasting. 

Van kinds af aan wilde ik al iets met geld gaan doen. De combinatie tussen werken en leren werkt voor mij heel goed. De theorieopdrachten van het Windesheim kan ik weer toepassen op mijn werk. En vanuit de praktijk haal ik veel kennis die ik weer toe kan passen tijdens mijn studie. Ik vind het prachtig om ondernemers te zien groeien en daar draag ik graag een steentje aan bij. VBO Accountancy is een fijne werkplek waar ik de komende jaren sowieso niet weg wil. Al vanaf het begin had ik het gevoel dat het een hele warme organisatie is en dat beeld dat klopte. We staan echt allemaal voor elkaar klaar. VBO Accountancy staat open voor iedereen, ongeacht iemands achtergrond. Er wordt echt naar je kwaliteiten gekeken.

In mijn vrije tijd vind ik ontspanning in het lezen van boeken en het wandelen in de natuur.

Een leuke wandeltip: het rivierlandschap Vreugderijkerwaard.

Peter Born – P&O zaken 

“De lol en de energie die je samen hebt, maakt je als team krachtig en laat je ’s ochtends met plezier opstaan.”

Binnen VBO Accountancy houd ik mij bezig met P&O zaken. Ik adviseer en ondersteun bedrijven op het gebied van salaris- en personeelsadministratie. Geen dag is hetzelfde. Het werken met cijfers biedt mij veel plezier en het bedrijfskundige heeft mij altijd al geïnteresseerd. Mijn functie brengt mij werkzaamheden met een mooie combinatie tussen cijfers en ICT.

De loonadministratie is een hele dynamische tak van sport en dat maakt het voor mij zo leuk. Ik zoek alles voor een ondernemer uit en maak het inzichtelijk en overzichtelijk. Wat kan er wettelijk gezien wel of niet? Daar ben ik dagelijks onder andere druk mee. Binnen de wettelijke mazen stemmen wij af op de behoefte van een bedrijf. Er bestaan zoveel regels en uitzonderingen en dat is heel belangrijk om goed vast te leggen. Bij P&O zaken is de dynamiek van de diversiteit zo leuk.

Daarnaast zoek ik echt de ontwikkeling en de groei bij een ander en ga ik echt op zoek naar iemands kracht. Het is ook belangrijk om je eigen krachten te ontwikkelen en daardoor je collega’s de mogelijkheid bieden om van jouw kracht gebruik te kunnen maken. Plezier in je werk is heel erg belangrijk. De lol en de energie die je samen hebt maakt je als team krachtig en laat je ’s ochtends met plezier opstaan. Binnen VBO Accountancy kennen we een hele prettige en laagdrempelige sfeer en krijg ik echt de ruimte om mij verder te ontwikkelen.

 

Astrid van ’t Hoenderdaal – Administratie

“De afwisseling in mijn werk vind ik heel leuk.”

Na mijn studie ben ik meteen gaan werken als administratief medewerker, maar jaren later maakte ik de switch naar de thuiszorg. Helaas bleek mijn hart daar toch niet te liggen. Op een gegeven moment kwam ik via mensen uit mijn omgeving bij VBO Accountancy terecht en inmiddels verzorg ik al meer dan 13 jaar de administratie voor hele diverse bedrijven. De afwisseling in mijn werk vind ik heel leuk. Er komt echt van alles voorbij. Van horeca- tot bouwondernemingen en van zzp’ers tot grote bedrijven. Die afwisseling maakt dat ik mij blijf ontwikkelen. Ik ga ook regelmatig naar klanten toe om op locatie administratieve ondersteuning te bieden. Ook dat vind ik erg leuk om te doen. Je hebt dan echt één op één contact met de klant.

Naast de administratieve werkzaamheden zijn er nog allerlei andere dingen die ik binnen VBO Accountancy doe. Gaat de telefoon? Dan neem ik die vaak op. Is er een collega jarig? Dan hang ik met alle plezier de slingers en ballonnen op. Maar wanneer ik zelf jarig ben dan word ik ook in het zonnetje gezet hoor. Als team zijn we erg betrokken bij elkaar.

Door de jaren heen hebben wij ons als bedrijf ontzettend doorontwikkeld. Alleen al op het gebied van de digitalisering is er veel veranderd. Dat is ook iets waar wij ons in de toekomst nog meer mee bezig willen gaan houden. Inmiddels hebben wij de programma’s om dat uit te kunnen voeren. Zo kunnen wij bijvoorbeeld voor onze klanten eenvoudig formulieren digitaliseren.

Ik werk 20 tot 24 uur per week en in hele drukke periodes dan ben ik meestal 4 dagen aanwezig. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij de voetbalvereniging, wat bestaat uit barwerkzaamheden en een bestuurlijke functie. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan om te joggen of te wandelen.

Wichard van der Kolk – Parttime

“Het leuke aan VBO Accountancy is dat je hier wordt vrijgelaten in wat je doet en je krijgt echt de kans om jezelf te ontwikkelen.”

Als 22-jarige student bedrijfskunde heb ik bij VBO Accountancy echt mijn plekje gevonden. Via de korfbalvereniging Dos Kampen ben ik met Renko in contact gekomen. Ik moest vanuit mijn studie voor het eerst stagelopen en ik heb altijd al interesse in de accountancybranche gehad. De link werd snel gelegd en ik stuurde Renko ongeveer een jaar geleden een berichtje. “Kom maar langs”, stuurde hij terug. Inmiddels werk ik hier naast mijn studie één dag per week. Het leuke aan VBO Accountancy is dat je hier wordt vrijgelaten in wat je doet en je krijgt echt de kans om jezelf te ontwikkelen. Zo vind ik marketing een heel interessant onderdeel en daar ga ik mij de komende tijd dan ook op focussen. Het onderlinge contact met de collega’s is ook erg leuk. Iedereen is lekker los en werk je op vrijdag toevallig niet? Dan kun je gewoon aan het einde van de werkdag aanschuiven voor de vrijdagmiddagborrel. In het weekend en in de avonduren sport ik graag. Naast het korfballen vind ik het ook leuk om hard te lopen. Dat doe ik meestal twee of drie keer per week.

Jordy Hooisma – Projectbeheerder

“Het hebben van onderliggende kennis vind ik erg belangrijk.”

Mijn interesses liggen bij het ondernemerschap en de financiële wereld. Toevallig kende ik eigenaar Renko en wist ik dat er binnen VBO Accountancy ruimte was voor mijn ambities. Het balletje is gaan rollen en ik kon meteen aan de slag als projectbeheerder. In deze functie kan ik ontzettend veel leren over zowel het ondernemen als alle financiële bijkomstigheden. Ik waardeer het enorm dat Renko veel kennis met mij deelt en mij meeneemt in zijn denkproces. VBO Accountancy gaat verder dan cijfers alleen. Het hebben van veel onderliggende kennis vind ik erg belangrijk. Zelfontwikkeling is één van mijn grootste uitgangspunten. Ik studeer Bedrijfskunde en dit zijn de jaren waarin ik voornamelijk in mezelf moet investeren. Alles wat met Bedrijfskunde te maken heeft komt terug in mijn werkzaamheden. Naast de prettige werksfeer en leuke collega’s is er bij VBO Accountancy dus ontzettend veel ruimte voor ontwikkeling en groei en dat maakt het werken ontzettend prettig. Van iedere opdracht leer ik wel weer wat nieuws en het is mijn doel om de klanten blij te maken en op financieel gebied volledig te ontzorgen.

 

Werken bij VBO accountancy?

Bekijk het overzicht openstaande vacatures.

 

Relaties aan het woord

Van strak in het pak houden we niet bij VBO Accountancy. Onze adviseurs en accountants zijn echte doeners: makkelijk benaderbaar, altijd bereikbaar én uiterst professioneel tegelijk. Niet voor niets zijn we het verlengstuk voor tweehonderd opdrachtgevers in heel Nederland. Van Amsterdam tot Maastricht en met ‘ons’ Kampen als episch centrum. We zijn thuis in alle branches. Van de bouw tot de zorg, van food tot elektrotechniek, van vastgoed tot ICT