Belastingadvies

 De belastingadviseurs van VBO accountancy begeleiden jouw als succesvolle ondernemer de juiste fiscale koers te varen…

Accountancy

Bedrijfsadvies

Belastingadvies

Personeel

Belastingadvies

Door de complexiteit van de fiscale regels en wetgeving kan een ondernemer niet zonder een vakkundige belastingadviseur. De belastingadviseurs van VBO Accountancy controleren niet alleen jouw aangiften, maar beoordelen ook of er nog aanpassingen moeten worden gedaan in de fiscale strategie van jouw onderneming. Veranderingen in de wetgeving, het bedrijf of je persoonlijke situatie kunnen er toe leiden dat er zulke aanpassingen gedaan moeten worden.

Voor alle diensten, adviezen en begeleiding op het gebied van belastingzaken kun je terecht bij VBO Accountancy. Onze professionals zijn continu op de hoogte van de ontwikkelingen in de belastingwet. Voor onze opdrachtgevers verzorgen wij de aangifte van omzet-, inkomsten-, vennootschaps- en loonbelasting. Zowel voor klanten die de volledige administratie door ons laten verzorgen als voor bedrijven die intern de administratie verwerken. Ook ondersteunen wij opdrachtgevers bij belastingcontroles en geven wij inzicht in kansen voor belastingbesparing.

Vennootschapsbelasting

Een naamloze vennootschap (nv) of een besloten vennootschap (bv) betaalt vennootschapsbelasting over haar winst. Een stichting, vereniging of vergelijkbare organisatie moet alleen in bepaalde situaties aangifte vennootschapsbelasting doen. De vennootschapsbelasting kent twee tarieven.

Inkomstenbelasting

De meeste Nederlanders zijn verplicht tot het doen van de aangifte inkomstenbelasting vóór 1 mei van het volgende jaar. In Nederland betaal je als inwoner belasting over je inkomsten. Ook wanneer je ondernemer bent komt je niet onder deze verplichting uit. 

Laat je privé of zakelijk jouw aangifte door ons verzorgen? Dan zorgen wij dat jij het ‘maximale’ haalt uit je aangifte inkomstenbelasting!

Omzetbelasting

Het berekenen en verrekenen van omzetbelasting lijkt eenvoudig, maar is dat ook zo?

 

  • Wanneer is de verleggingsregeling van toepassing?
  • Breng je het juiste BTW-tarief in rekening? 
  • Heeft de onderneming recht op BTW-vrijstelling?
  • Voldoet jouw administratie aan de BTW-regels?
  • Wanneer moet je aangifte BTW in het buitenland doen als je ook producten aan particulieren in het buitenland levert?

 

De adviseurs van VBO Accountancy geven jou graag een passend advies voor je bedrijf. 

Schenkbelasting

Wil je graag aan iemand of een instelling iets schenken? Dat kan, maar niet zonder rekening te houden met de schenkbelasting. Afhankelijk aan wie je schenkt en de totale waarde van de schenking dient er belasting te worden betaald. Zelfs de tarieven variëren. Wil je schenken aan je partner of kinderen, dan is het tarief bijvoorbeeld lager dan wanneer je zou willen schenken aan je kleinkinderen. 

Erfbelasting

Bij het overlijden van een dierbare komt er veel op je af en dienen allerlei zaken geregeld te worden. Zaken waar je op dat moment totaal niet op zit te wachten. VBO Accountancy ondersteunt in de afwikkeling van de fiscale en administratieve gevolgen hiervan.

In sommige gevallen wordt er in geval van overlijden ook een onderneming achtergelaten. Hoe zit het met de opvolging daarvan? En wat gebeurt er als er geen opvolging voor jouw bedrijf is. VBO Accountancy is bekend met bedrijfsopvolgingsregelingen en kan goed informeren en begeleiden in alle gevallen.

Vaak denken we er niet aan en is het een onderwerp waar we ons niet graag mee bezig houden. Het is mogelijk om nog tijdens het leven maatregelen te treffen om de latere erfbelasting te verminderen. Hiertoe bestaan vele mogelijkheden die geheel afhankelijk zijn van jouw persoonlijke situatie. Graag informeren wij jou tijdig over de mogelijkheden hierin.

Wil je een afspraak maken voor belastingadvies? Bel 038-3333688, stuur een mail naar info@vbo-accountancy.nl of neem contact via deze website.

Dividendbelasting

Als een N.V. of B.V. winst maakt, kan de vennootschap een deel van die winst uitkeren aan de aandeelhouders. Dit gebeurt meestal in de vorm van dividend. De vennootschap die het dividend uitkeert, moet dan dividendbelasting betalen aan de Belastingdienst. In een aantal gevallen kun je in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vrijstelling of teruggaaf van de dividendbelasting.

 

Neem contact op met één van onze adviseurs voor meer informatie!