Relaties aan het woord

Onze adviseurs en accountants zijn echte doeners: makkelijk benaderbaar, altijd bereikbaar én uiterst professioneel tegelijk

“Betrouwbare partner met korte lijntjes die het gehele plaatje ziet”

B&S Media Internetmarketing

“Mijn naam is Robbie Bremer van B&S Media Internetmarketing. Wij zijn een full-service internet marketing bureau uit Kampen. Bij ons werken bijna 30 specialisten dagelijks met veel passie en plezier aan het ontwikkelen en beter vindbaar maken van websites voor MKB bedrijven.

VBO Accountancy zit bij ons om de hoek, maar dat is niet de enige reden dat wij voor hen hebben gekozen. De manier van zakendoen, no-nonsense en betrouwbaar, past goed bij ons.

VBO ondersteunt ons met de jaarrekening, belastingaangiftes, personeelsadministratie en overige vragen. Wij ervaren VBO als een eerlijke en betrouwbare partner. Er wordt gewerkt met korte lijntjes en er werken nuchtere mensen die zeggen hoe het is en er dus niet omheen draaien. Bij VBO heb ik het gevoel dat ik eerlijk en betrouwbaar advies krijg. 

Als we dit in een zin moeten verwoorden dan past ‘zeggen wat je doet en doen wat je zegt’ het beste. Dit is precies waar B&S Media ook voor staat.”

Robbie Bremer - B&S Media

“De weg vanaf de start tot aan waar we nu staan hebben samen bewandeld “

“Twee jaar geleden is Studio3xs ontstaan vanuit Warmtestore b.v. Als landelijk werkende haarden speciaalzaak nam de vraag naar totaaloplossingen de laatste jaren enorm toe. Met die insteek hebben wij Studio3xs opgezet; een bedrijf dat zich specialiseerd in luxe vloer en wandafwerking.

Aangezien wij met andere ondernemingen ook klant zijn bij VBO Accountancy, was de keuze niet moeilijk. VBO heeft ons geholpen met de oprichting van de nieuwe BV en met hetopzetten van de administratie. Daarnaast voorziet VBO in alle behoeftes die een MKB bedrijf nodig heeft, van boekhouding tot salaris verwerking.

Ik ervaar VBO Accountancy als een toegankelijke onderneming, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.”

Herman van Dalfsen, Studio 3xs

Van strak in het pak houden we niet bij VBO Accountancy. Onze adviseurs en accountants zijn echte doeners: makkelijk benaderbaar, altijd bereikbaar én uiterst professioneel tegelijk. Niet voor niets zijn we het verlengstuk voor ruim driehonderd opdrachtgevers in heel Nederland. Van Amsterdam tot Maastricht en met ‘ons’ Kampen als episch centrum. We zijn thuis in alle branches. Van de bouw tot de zorg, van food tot elektrotechniek, van vastgoed tot ICT.

“Als starter kan ik succesvol zijn dankzij VBO, ik kan het iedereen aanraden”

Camiel van Keulen (Eigenaar Tuin Uniek)

Ik ben een startende ondernemer en heb dankzij het succes inmiddels een aantal medewerkers. Mijn focus ligt dus op commercie, planning, inkoop en aansturing van de medewerkers.

Dit is ook wat ik leuk vindt en waar ik goed in ben. Helaas ontkom ik er niet aan om financieel ook alles op orde te hebben. Helaas heb ik hier geen verstand van, maar het starten van je eigen bedrijf is dit wel prioriteit 1.
Je moet gewoon een aantal zaken goed geregeld hebben. Het enige wat ik wist is dat ik voor mij zelf wilde beginnen, meer niet.  Ik ben tijdens de start van mijn bedrijf in contact gekomen met VBO. VBO heeft mij geadviseerd in het soort bedrijf (rechtspersoon) en wat er allemaal bij komt kijken.
Door samen met de adviseur gewoon mijn doel te bespreken kwam er van alles naar boven waar ik nooit aan gedacht heb. Het bleek een schot “roos”. Want kijk mij nu eens…

Ik kan gewoon dagelijks zorgeloos met de leuke dingen van mijn bedrijf bezig zijn. VBO neemt de rest van de zorgen over. Een paar keer in het jaar spreek ik met mijn adviseur af. Lekker ongedwongen en informeel komen de meest uiteenlopende zaken aan de orde en doordat zij bekend zijn met de nieuwste wet en regelgeving  adviseren ze mij op het gebied van personeel en financiën.

Bij het aannemen van personeel komt heel wat kijken en ook zeker risico’s. Hierin is het dan fijn om een onafhankelijke sparringpartner te hebben die mij helpt bij de juiste keuze. Een ondoordachte keuze kan je gewoon je bedrijf kosten!
Het gaat dus echt om “meer dan cijfers alleen”! Een mooi voorbeeld hiervan is dat VBO ook mij aanbeveelt bij haar netwerk. Ik vraag er niet om, maar dit tekent de betrokkenheid van de medewerkers.

Een prettige manier van werken en ik kan daarom iedereen, die een klein bedrijf heeft, VBO aanbevelen en ik denk dat je er pas over mee kan praten als je het ervaren hebt.

Camiel van Keulen - Tuin uniek

“Wamtestore” Van locale haardenzaak naar een succesvolle landelijke speler op de markt. “Dit traject samen met VBO doorlopen en met succes” 

Jeroen Hup, Warmtestore

Wij zijn een landelijk werkende haardenzaak gevestigd in Kampen. In de afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot de grootste leverancier van Nederland op het gebied van sfeerverwarming en schouwen. Bij deze groei kwam ook het starten van een nieuwe B.V. en het openen van twee nieuwe vestigingen in Nederland. Zo’n groei van je bedrijf doorsta je niet alleen, daar heb je een accountant bij nodig. Daarom werken wij al meer dan 10 jaar samen met VBO.

Al ruim 10 jaar werken wij met VBO als onze accountant. Ze verzorgen de boekhouding, aangiftes en salarisverwerking van onze B.V.’s. Door maandelijkse rapportages kunnen wij snel schakelen op bewegingen in de markt en de onderneming. Daarnaast zijn ze een goede sparringpartner op het gebied van uitbreiding, toekomstvisie en financieringsvraagstukken. 

Wij ervaren VBO als een persoonlijk betrokken, no nonsens, professioneel bedrijf waar wij al jaren lang graag zaken mee doen.”

Jeroen Hup, Warmtestore

“Ze hebben ons fantastisch geholpen bij de aanvraag van een financiering en dit ging verder dan cijfers alleen”

Het team van Mookus Fysiotherapie staat al jarenlang klaar voor onze clienten. Recent zijn wij verhuist van een doorsnee praktijkruimte naar een unieke locatie, namelijk een leegstaande kerk in Kampen. Het monumentale pand moest eerst flink verbouwd worden. Zo’n investering is niet niks, daarvoor hebben wij dan ook beroep gedaan op de expertise van VBO Accountancy. 

We werken al langer samen met VBO. Als ik hen in drie woorden moet omschrijven, zou ik zeggen  laagdrempelig, persoonlijk en vertrouwd. Dat is iets wat ik zelf ook wil uitstralen met mijn bedrijf. Ik vind het belangrijk dat bedrijven waar ik mee samenwerk dezelfde normen en waarden hebben. 

Toen ik jaren geleden opzoek was naar een accountant, ben ik bij VBO terecht gekomen. Ik merkte al gauw dat zij niet bang zijn om out of the box te denken, daar houd ik wel van! 

Patrick Mookus, Mookus Fysiotherapie

We zijn trots op onze partners waarvoor wij dagelijks onze diensten naar volle tevredenheid kunnen en mogen inzetten.

“Als ik een vraag heb staan ze altijd klaar. Dit korte lijntje is zo belangrijk voor me.”

Mookus gewichtstherapie

Als ondernemer in het MKB komen er veel randzaken op je af naast het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden. Als je als ondernemer zelf steeds deze randzaken moet bijhouden en regelen, dan heb je er een dag taak bij. In VBO hebben we daarom een partner gevonden die met me meedenkt.

We zijn natuurlijk een bedrijf in een hele speciale sector, maar dat is voor VBO geen enkel probleem. Als ik dagelijks bezig ben met behandelingen en plannen op het gebied van iemands gezondheid,  dan heb ik niet altijd direct tijd om iemand om advies te vragen op het gebied van mijn bedrijf.
Het is daarom erg belangrijk voor me dat ik een vaste adviseur heb die mij en mijn bedrijf kent en voor me klaar staat op een tijdstip dat mij past. Dat klinkt misschien arrogant maar in mijn sector kan ik tijdens een behandeling niet weglopen om bedrijfsmatige zaken te gaan regelen.   

Hij weet direct waar ik het over heb en kent mijn situatie.  Dat maakt het laag drempelig en hoef ik me niet bezwaard te voelen om een vraag te stellen. Als ik een vraag heb, hoe klein dan ook, ze staan altijd voor me klaar. Deze korte lijntjes ervaar ik echt als prettig en misschien en inmiddels als normaal. Ik weet dat dit niet van zelf sprekend is en dat voelt gewoon goed en zeer prettig en daarom zou ook iedereen VBO aanbevelen.

Mariska Mookus – Mookus gewichtstherapie

“Een vast en betrokken contactpersoon maakt het laagdrempelig en zeer prettig”

“In 2018 ben ik mijn onderneming TheGarrison.nl gestart. We leveren exclusieve pakken en accessoires in jaren ’20 stijl voor bijvoorbeeld bruiloften, zakenmannen maar ook TV-presentatoren. 

Wat ik zo prettig vind aan de mensen van VBO, is dat ik weet dat ik altijd bij ze terecht kan. Ik kan ze ’s avonds nog een foto sturen en dan weet ik gewoon dat het de volgende dag wordt opgepakt. We spreken elkaars taal en dat vind ik belangrijk. 

Ik verkoop luxe pakken, maar houd het contact zelf graag laagdrempelig. Van advocaten tot TV-presentatoren of mannen die binnenkort gaan trouwen; ik merk aan al mijn klanten dat ze het prettig vinden om “gewoon” aangesproken te worden met ‘Hoi’ en ‘je’. VBO deelt die denkwijze en dat is waarom ik al jaren na volle tevredenheid met hen samenwerk.”

Ruben Flier, The Garrison

Partners aan het woord

ABN AMRO

Afspraak is afspraak en de onderbouwing van de financiering aanvragen zijn altijd dik voor elkaar.

Mijn naam is Rémon Kwant, 31 jaar en werkzaam bij ABN AMRO afdeling MKB financieringen. Hoewel ons bankkantoor in Kampen sinds mei 2020 gesloten is staan wij nog steeds klaar voor de ondernemer in Kampen en omstreken.

Binnen ABN AMRO werken wij veel samen met accountants en financieel adviseurs om ze als partner aan ons te verbinden. Partner word je niet zomaar, je moet wel een bepaalde kwaliteit kunnen leveren. VBO Accountancy voldoet aan alle voorwaarden die wij stellen. Als partner heeft VBO rechtstreeks toegang tot een vast aanspreekpunt binnen de bank en tevens worden zij als eerste op de hoogte gesteld van nieuwe proposities of wijzigingen in het financieringsbeleid.  Hierdoor is VBO in staat om snel te schakelen met ABN AMRO om een aanbod te krijgen voor hun klant. 

Voor mij persoonlijk is VBO Accountancy Renko van Bodegraven.  Een gedreven ondernemer, ambitieus die vol passie vertelt over zijn eigen ondernemingen en klanten.  Doordat hij zelf ook veel ondernemerservaring heeft hij een prima sparringpartner voor zijn klanten. De combinatie accountant en ondernemer maakt dat hij goed de verbinding weet te leggen tussen de bank en de ondernemer.

Afspraak is afspraak en de onderbouwing van de financiering aanvragen zijn altijd dik voor elkaar.

Doordat Renko actief is op vele fronten in het verenigingsleven en in de binnenstad van Kampen sparren wij regelmatig over financiële mogelijkheden voor ondernemers. Zo hebben we gezamenlijk al menig ondernemer geholpen om zijn of haar dromen te realiseren. 

Wanneer je elkaar langer kent raak je steeds beter op elkaar ingespeeld en dit merken onze gezamenlijke klanten. 

VBO staat altijd voor zijn klant klaar.  Ook als het even minder gaat met de klant proberen ze samen met de bank te kijken naar een oplossing welke passend is voor alle partijen. 

Dit geeft aan dat men vooral gaat voor een relatie op de lange termijn.  Daarom ook een warme aanbeveling vanuit mij voor VBO Accountancy.

Remon Kwant, ABN AMRO

 

VBO en Rabobank IJsseldelta werken samen om ondernemers vooruit te helpen

Als ondernemer wilt u ondernemen, kansen pakken en groeien. Dan is het wel zo fijn als u kunt sparren met partijen die u eerlijk advies geven over de mogelijkheden én onmogelijkheden rondom een idee of wens. Bijvoorbeeld als het gaat om een financieringsaanvraag. Daarom bundelen VBO en Rabobank IJsseldelta al jaren hun krachten. ‘Dankzij actuele cijfers én een goed gesprek heeft uw financieringsaanvraag een grotere kans van slagen, zodat u mooie stappen kunt gaan zetten.

Renko van Bodegraven, directeur bij VBO accountancy: ‘Stel, u bent ondernemer en u wilt bijvoorbeeld een bedrijf overnemen. Een nieuw pand laten bouwen. Of internationaal gaan ondernemen. Dan is daar negen van de tien keer een financiering voor nodig bij een bank. VBO helpt u bij de financieringsaanvraag door de actuele en accurate cijfers van uw bedrijf te verzamelen en te vertalen in een overzichtelijk en begrijpelijk financieel dashboard. Maar we gaan verder dan cijfers alleen. We bespreken ook uw visie voor de komende vijf jaar, uw specifieke wensen en de stappen die u moet nemen om uw doel te bereiken. Op basis van het financiële dashboard en dit gesprek maken wij een eerste scan. Blijkt hieruit dat een financieringsaanvraag haalbaar is, dan nemen we contact op met Rabobank IJsseldelta.’

Prachtige gesprekken
Sjoerd de Haan, accountmanager MKB bij Rabobank IJsseldelta: ‘Wij werken al jaren samen met VBO. Hierdoor weet ik dat Renko alleen een financieringsaanvraag indient als een ondernemer zijn zaken op orde heeft. En omdat ik het financiële dashboard al van hem heb ontvangen, kan ik me tijdens het klantgesprek op uw ware klantvraag focussen. Waar bent u precies naar op zoek en hoe kunnen VBO en Rabobank IJsseldelta u samen helpen? We luisteren oprecht naar uw verhaal, tonen interesse, houden een spiegel voor en bespreken samen de mogelijkheden en onmogelijkheden, afgestemd op uw doelen en dromen. We bouwen een vertrouwensband op en dat zorgt voor prachtige gesprekken.’

Het best mogelijke advies
Renko van Bodegraven: ‘Als ondernemer bent u gebaat bij het best mogelijke advies. Ook als dit betekent dat we u voor een misstap moeten behoeden en een financieringsaanvraag niet wordt gehonoreerd. In de vertrouwensband tussen accountmanager, accountant en ondernemer moet je eerlijk tegen elkaar kunnen zijn. Alleen op die manier kunt u als ondernemer de stappen zetten die u wilt.’ Sjoerd de Haan: ‘Het is mooi om te zien dat VBO en Rabobank IJsseldelta op deze manier bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van ondernemers in onze regio. Het bewijst de kracht van onze samenwerking.’

Sjoerd de Haan, RABOBANK