Hoofdveld van KV DOS omgetoverd tot VBO-Arena

KAMPEN – Het hoofdveld van KV DOS Kampen/Veltman is afgelopen zaterdag omgedoopt tot VBO-Arena. Renko van Bodegraven heeft zijn naam verbonden aan het hoofdveld van KV DOS Kampen, dat vorig jaar werd geopend.

Vorig jaar kreeg DOS de beschikking over een ingestrooid kunstgrasveld, een eis van de bond. Daarnaast werd het veld verkleind. Zaterdag 28 september 2019 werd het veld officieel geopend.

Afgelopen zaterdag was het opnieuw even feest bij KV DOS. VBO heeft z’n naam verbonden aan het hoofdveld. “Ik draag de club een warm hart toe. Mijn drie kinderen spelen bij DOS en mijn vrouw zit in het eerste. Ik vind het mooi om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van DOS. Samen doelen bepalen en samen ergens voor staan. En samen proberen om hogerop te komen”, aldus eigenaar Renko van Bodegraven van VBO Accountancy. “VBO is jaren sponsor bij KV DOS en heeft dat nu uitgebreid. Dat is heel mooi en in deze tijd best bijzonder”, spreekt René Bruggeman namens de sponsorcommissie van KV DOS.

De club heeft veel inspanningen geleverd om het hoofdveld echt bijzonder te maken. Zo zijn er nieuwe dug-outs geplaatst en een nieuwe omheining geeft het hoofdveld extra cachet. Daarnaast is het veld omringd met diverse reclameborden.

Volgens Bruggeman heeft DOS volop geïnvesteerd in het sponsorbeleid. “We hebben gezorgd voor een goede structuur. Sponsors kunnen kiezen uit verschillende pakketten.” De laatste jaren is er sprake van groei van het aantal sponsors bij KV DOS, al is het wel afwachten wat de invloed zal zijn van de coronacrisis. “Korfbal is hot in Kampen. Dat trekt nieuwe sponsors aan.”